Cum să alegi un pătuț pentru bebeluș: sfaturile specialiștilor

Cumpărarea primului pătuț pentru bebeluș – este un eveniment responsabil și emoționant pentru fiecare familie. Atunci când alegeți un pătuț, vă puteți confrunta cu o abundență de modele și o varietate de informații, este ușor să vă confundați. În magazinul nostru CARAPUZ.MD înțelegem acest lucru și suntem gata să vă ajutăm.

Leagăn portabil

Leagănele portabile sunt o alegere deosebit de actuală pentru a-ți ține copilul sub supraveghere non-stop. Leagănul portabil este potrivit în special pentru primele 3-4 luni. În primele luni de viață, bebelușul se v-a simți confortabil și în siguranță într-un leagăn portabil, iar dimensiunile compacte și greutatea redusă permit transportarea ușoară în călătorii – la rude, în vizită sau în mici excursii.

Pătuț lateral

Un pătuț lateral, sau leagăn de pat, este o alternativă relativ nouă la un leagăn portabil. Principalul avantaj este siguranța somnului împreună cu bebelușul. Fiind lângă bebeluș, vă veți putea odihni fără teama că îi veți provoca disconfort, deoarece el va dormi într-un loc separat. Leagănele de noptieră sunt potrivite pentru bebeluși cu vârsta de la 0-6 luni. Când bebelușul învață să se răstoarne și să se ridice, se recomandă să achiziționați un pătuț tradițional pentru siguranța lui.

Pătuț: o soluție pe termen lung

La 6 luni bebelușul poate dormi nu în dormitorul părinților, ci in camera pentru copii. Până la această vârstă, el va crește deja din leagăn și va fi necesar să cumpărați un pătuț pentru copii pe termen lung, pentru un somn confortabil.

Pătuțul clasic de bebeluș si pătuțul-transformer sunt potrivite din primele luni de viață a unui nou născut până la aproximativ 3 ani.

Modelele de paturi sunt disponibile într-o gamă variată de design-uri, permițându-vă să alegeți ușor o variantă care să se încadreze armonios în interiorul camerei copilului. Pe lângă aspectul pătuțului, este util să acordați atenție caracteristicilor funcționale. De exemplu, modelele cu pereți laterali detașabili și înălțimea de bază reglabilă vor simplifica foarte mult îngrijirea copilului și vor economisi bani. Pe măsură ce copilul crește, podeaua patului poate fi coborâtă, astfel încât copilul să nu iasă singur din pătuț.

Lenjerie de pat și saltea pentru pătuț

Este întotdeauna mai bine să cumpărați o saltea nouă pentru pătuț, acesta fiind un criteriu esențial pentru un somn sigur în orice pătuț. Salteaua trebuie să fie fermă, plană și să se potrivească bine la margini.

Alegeți un set de lenjerie de pat care să se potrivească perfect cu dimensiunea patului. Un sac de dormit pentru nou-născuți va ajuta la protejarea lenjeriei de murdărie și va asigura un regim termic optim în timpul somnului. Aici este important să alegeți grosimea potrivită a materialului izolator în funcție de temperatura din cameră. Primul pat pentru bebeluș este o achiziție semnificativă. Specialiștii CARAPUZ.MD te vor ajuta sa o faci. Suntem bucuroși să vă oferim consultanță cu orice întrebări suplimentare. Puteți achiziționa patul în Chișinău la magazinul CARAPUZ.MD.

Cu grijă pentru siguranța și somnul confortabil al micuțului dumneavoastră.